De kunstgalerij is een mooie ruimte om schilderijen en andere kunstwerken te laten zien. Daarnaast is de ruimte geschikt voor presentaties, bijeenkomsten en workshops. De kunstgalerij is geopend tijdens de openingsuren van de Carrousel.

Heel fijn en bijzonder dat ik de gelegenheid krijg om te exposeren in “De Caroussel” te Ommen in de maanden december en januari.

Exposeren is nieuw voor mij. Ook best wel een beetje spannend om mijn werk aan een breder publiek te laten zien. Dat is toch wel even wat anders dan aan familie en vrienden. Ik voel me geen kunstenaar, maar ik schilder en beeldhouw dingen die ik zelf leuk vind. Hierin heb ik ook eigenlijk geen specifieke stijl. Meestal gebruik ik wel felle kleuren. Vanaf mijn kinderjaren vond ik het al heel leuk om te tekenen. Vooral Donald Duck enz. Ik heb 45 jaar gewerkt als Topograaf. Daar tekende ik landkaarten, een heel precies werk. Maar daar had ik ook wel weer last van omdat het moeilijk was om wat losser en minder precies te gaan werken. Dat lukt me nu steeds beter. Meestal schilder ik vrij snel met op de achtergrond een mooi muziekje, dan ga ik er helemaal in op. Ik heb geen les gehad en probeer telkens wat anders, afhankelijk van mijn gevoel.

Wanneer u de expositie gaat bekijken zult u zien dat het heel gevarieerd is. Beeldhouwen doe ik samen met een groep anderen o.l.v. Gerda Zielman op een prachtige rustgevende locatie in het bos in de buurt van de stuw in Vilsteren. Het mooie van beeldhouwen is, dat het rustgevend is om met een steen bezig te zijn waarvan vaak niet van te voren duidelijk is wat het worden gaat. De kleur en de structuur bepalen meestal gaandeweg het resultaat.

Een hartelijke groet en wellicht tot ziens in “De Caroussel”.

Remmelt Wassens