Zwembad Carrousel biedt diverse vormen van aquasporten zoals aquarobic en aquavaria.
Alle lessen worden door speciaal opgeleide zwemonderwijzers gegeven en hebben als doel de wendbaarheid, soepelheid, kracht en het uithoudingsvermogen te trainen. Tijdens de lessen wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen, onder andere: planken, ballen, buizen en dumbells.

Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen in het water, waardoor je alle spiergroepen van armen, benen en romp afzonderlijk kunt trainen. Zo worden de spieren versterkt en … dat is een meevaller, je krijgt door het oefenen in het water geen spierpijn.

De muziek geeft het tempo aan, je hoeft je alleen maar uit te leven.

Aquarobic
Aquarobic is een prima vorm van bewegen op eigentijdse muziek in borstdiep water. Aquarobic heeft betrekking op een reeks activiteiten die de functies van hart en longen gedurende een bepaalde periode zodanig stimuleren, dat er een betere lichaamsconditie ontstaat.

Aquavaria
Aquavaria is een combinatie van allerlei vormen van bewegen in het water. Iedere les is er wat anders; bewegen op muziek, balvaardigheid of zwemslagen. Dit is een les waar wordt getraind om onder andere de wendbaarheid, soepelheid, kracht, lenigheid en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Tijden
Aquavaria: Maandag 21:00 – 21:45 uur
Triatlon: Woensdag 20:30 – 21:30 uur
Aquarobic: Donderdag 20:30 – 21:15 uur

Tarieven 2018
Per Aquasport les: € 7,90
Met een persoonlijk abonnement van € 56,55 (waarmee u 16 weken onbeperkt recreatief kunt zwemmen), betaald u per aqua sport les €2,50 extra.

Paskosten: € 3,50 (eenmalig)
Inschrijfgeld: € 5,00

Meer informatie is verkrijgbaar bij de receptie van Zwembad Carrousel.