Waterpret voor de allerkleinsten
Jij en je baby, gezellig samen in het warme water. Lekker spetteren, leuke spelletjes doen en vooral genieten van elkaar. Dat is baby zwemmen in het kort. Maar baby zwemmen, oftewel Ommy zwemmen in zwembad Carrousel is meer dan waterpret alleen.

Wanneer baby’s geboren worden, beschikken ze nog enkele weken over de natuurlijke reflexen van voor de geboorte. Hierdoor kunnen zij zich in het water uitstekend aanpassen en verslikken zich bijvoorbeeld niet wanneer ze kopje onder gaan. Het is daarom mogelijk om al vanaf zes weken na de geboorte te starten met zwemmen. Onder deskundige begeleiding doe je eenvoudige oefeningen om je baby aan het water te laten wennen.

Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, zijn er drie leeftijdsgroepen bij het Ommy zwemmen. Bij het verlaten van iedere groep krijgt je baby een prachtige foto als aandenken. Deze foto kan in de Ommy fotohouder die u ontvangt bij inschrijving.

Oefening baart kunst. Af en toe een keertje zwemmen met je baby heeft weinig zin. Om je kindje echt watervrij te houden, raden wij aan om in elk geval eenmaal per week mee te doen met de zwemles. Ook wanneer het kind ouder wordt, is het verstandig om regelmatig samen het zwembad te bezoeken, dit als aanloop naar de ‘echte’ zwemles. Kleuter zwemmen oftewel Puppy zwemmen is hiervoor een ideale gelegenheid.

0-1 jaar
Maandag 09:00 – 09:30 uur
Donderdag 09:00 – 09:30 uur
(ommy 1)
1-2 jaar
Maandag 09:30 – 10:00 uur
Donderdag 09:30 – 10:00 uur
(ommy 2)
2-3 jaar
Maandag 10:00 – 10:30 uur
Donderdag 10:00 – 10:30 uur
(ommy 3)
3-4 jaar jungle zwemmen
Maandag 10:30 – 11:00 uur
Donderdag 10:30 – 11:00 uur

Vooraf opgeven noodzakelijk.
De watertemperatuur in zwembad Carrousel is 32,5 graden.

Tarieven 2018
Toegangsprijs : € 21,60 per periode van 4 weken ( 5 weken geldig )
Inschrijfgeld : € 5,00 (éénmalig)
Paskosten : € 3,50 (éénmalig)

Review
Maaike Bootsma: “Ik ben twee maanden geleden bevallen van ons eerste kindje. Een lief, maar erg aanwezig jongetje dat veel huilt. Op aanraden van een vriendin ben ik met hem op babyzwemmen gegaan en dat was de gouden tip. Milan vindt het heerlijk in het water, ik voel hem helemaal ontspannen. Na die tijd slaapt hij als een roos. Ik zou het liefst elke dag willen.”

Jos Luten: “Tijdens mijn papa-dag lig ik steevast in het zwembad. Vanaf het moment dat onze dochter acht weken was, heb ik met haar meegedaan tijdens het babyzwemmen en nu zit ze in de Jungle groep. Nog eventjes en ze kan echt op zwemles. Kunnen we daarna samen wedstrijdjes zwemmen.”