Naast het gewone banen zwemmen kunt u ook rustig bewegen en ontspannen tijdens het medisch zwemmen in zwembad Carrousel.

Warm water (circa 32 graden) in een rustige omgeving nodigt uit tot ontspannen. Daarnaast zorgt het gevoel van gewichtloosheid ervoor dat bewegingen soepeler uitgevoerd kunnen worden. U kunt gebruik maken van diverse materialen om het ontspannen in het water te bevorderen.

Medisch zwemmen kan een aanvulling zijn op andere vormen van therapie. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor, dat u zich veel lichter voelt dan op het droge en maakt dat u zich veel makkelijker kunt bewegen.

Tijdens het medisch zwemmen wordt er geen les gegeven. U kunt uw eigen oefeningen doen. Ook kunt u gebruik maken van de stoom- of bubbelbaden om lekker te ontspannen. Het medisch zwemmen vindt plaats in half diep water (1.10 – 1.30 meter) het is dus niet noodzakelijk dat u de zwemkunst beheerst. Indien nodig kunt u een begeleider meenemen. Zwembad Carrousel is voorzien van een tillift, een luie trap en een minder valide omkleed ruimte.

U kunt altijd mee zwemmen, u hoeft niet te reserveren. Wel graag bij de kassa uw naam doorgeven.

Tijden:

maandag 15:00 – 15:30 uur
dinsdag 11:15 – 11:45 uur
donderdag 15:00 – 15:30 uur

Tarieven 2018:
€ 3,90 (wijzigingen voorbehouden)

Tijdens de schoolvakanties (regio Noord) vervallen de uren voor het medisch zwemmen.