Stage in de Carrousel
Bij de Carrousel vinden we het erg belangrijk dat studenten de kans krijgen om praktijkervaring op te doen. Daarom hebben wij gedurende het gehele jaar een aantal stageplaatsen beschikbaar. Lijkt het je een uitdaging om in de Carrousel je stage te lopen neem dan contact met ons op.

Kijk ook voor meer informatie op de site van Calibris: www.calibris.nl
Kenniscentrum Calibris, voorheen de OVDB, is verantwoordelijk voor de erkenning van leerbedrijven en voor het onderhoud van de kwalificatiestructuur voor de sectoren Zorg, Welzijn en Sport.

Vrijwilligers gezocht
De gemeente Ommen / zwembad Carrousel heeft de zwemlessen voor kinderen met een beperking overgenomen van De Stichting Aangepaste Recreatie en Sport (STARS). Vanaf 1 oktober 2010 doen de kinderen met een beperking mee met het zwemlesprogramma van de Carrousel.

Een ervaren zweminstructeur verzorgt de zwemlessen. Daarnaast zijn er vrijwilligers en stagiaires die als extra “hulp” aanwezig zijn bij de groepen. Lijkt het je leuk te helpen tijdens deze zwemlessen als vrijwilliger of als (maatschappelijke) stage opdracht neem dan contact op met de medewerkers van zwembad Carrousel.

De lessen worden gegeven op dinsdag tussen 18:00 en 19:00 uur en op woensdag tussen 13:00 en 13:30 uur.

Werken in het zwembad
Er zijn diverse mogelijkheden om een opleiding tot zwemonderwijzer te volgen.

NPZ Scholing en training
NPZ Scholing & Training is het trainingscentrum van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Er zijn diverse opleidingen en trainingen voor zwembadmedewerkers, lesgevers, managers en coördinatoren.  www.npz-nrz.nl

ENVOZwww.envoz.nl

Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs
De Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs (NBZ) en voormalig Aqua & Leisure College is in 1998 opgericht en verzorgt sindsdien door het hele land de BasisBeroepsOpleiding tot Allround Zwembadmedewerker. In 2006 zijn naast de BasisBeroepsopleidingen, ook Aqua-specialisaties, In Company trainingen op maat en EHBO, BHV en AED aan het opleidingpakket toegevoegd.

Alle opleidingsprogramma’s zijn speciaal gericht op de zwembadbranche en voldoen aan de door hen opgestelde competentieprofielen. NBZ is een organisatie met jarenlange ervaring en bewezen kwaliteit.  www.nbz.nl