Babyzwemmen

Waterpret voor de allerkleinsten!
baby zwemmen, oftewel Ommy zwemmen in zwembad Carrousel, is bedoeld voor de hele kleintjes (2 mnd. t/m 3 jaar) samen met papa en mama. Aan het echte ‘leren zwemmen’ (het Zwem-ABC) zijn ze nog niet toe. Maar toch ter voorbereiding op dat ‘leren zwemmen’ is al heel veel mogelijk. Het gebeurt allemaal Onder deskundige begeleiding . Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. In het water zijn is al een hele belevenis. Er vrij mee om kunnen gaan is een volgende stap. Spetteren en spatteren, kopje onder en kijken onder water horen daarbij. En dan drijven op borst en rug, draaien en buitelen. Dat is Ommy zwemmen!

Wanneer baby’s geboren worden, beschikken ze nog enkele weken over de natuurlijke reflexen van voor de geboorte. Hierdoor kunnen zij zich in het water uitstekend aanpassen.Het is daarom mogelijk om al vanaf zes weken na de geboorte te starten met zwemmen.

Elke week fijn naar het zwembad. Goed oefenen, eerst voor Ommy 1, dan voor Ommy 2 en daarna voor Ommy 3. Voor elk Ommy diploma moet worden voldaan aan een serie proefjes. Wanneer uw kind de leeftijd bereikt om door te gaan naar de volgende groep, wordt er een foto gemaakt voor in het Ommyfotomapje die u ontvangt bij inschrijving.

0-1 jaar (ommy 1)
Maandag 09:00 – 09:30 uur
Donderdag 09:00 – 09:30 uur

1-2 jaar (ommy 2)
Maandag 09:30 – 10:00 uur
Donderdag 09:30 – 10:00 uur

2-3 jaar (ommy 3)
Maandag 10:00 – 10:30 uur
Donderdag 10:00 – 10:30 uur

Het vervolg op Ommy zwemmen is Jungle zwemmen voor kinderen van 3 tot 4 jaar en hun ouders. lees hier meer over Jungle zwemmen.

Tarieven 2018
Toegangsprijs : € 21,60 per periode van 4 weken ( 5 weken geldig )
Inschrijfgeld : € 5,00 (éénmalig)
Paskosten : € 3,50 (éénmalig)

Review
Maaike Bootsma: “Ik ben twee maanden geleden bevallen van ons eerste kindje. Een lief, maar erg aanwezig jongetje dat veel huilt. Op aanraden van een vriendin ben ik met hem op babyzwemmen gegaan en dat was de gouden tip. Milan vindt het heerlijk in het water, ik voel hem helemaal ontspannen. Na die tijd slaapt hij als een roos. Ik zou het liefst elke dag willen.”

Jos Luten: “Tijdens mijn papa-dag lig ik steevast in het zwembad. Vanaf het moment dat onze dochter acht weken was, heb ik met haar meegedaan tijdens het babyzwemmen en nu zit ze in de Jungle groep. Nog eventjes en ze kan echt op zwemles. Kunnen we daarna samen wedstrijdjes zwemmen.”